Mengbed

Het principe van demineralisatie met behulp van mengbed (mixed-bed) harsen is ook gebaseerd op het uitwisselen van ionen. Alle positieve- én negatieve ionen worden hierbij vervangen door respectievelijk waterstof-ionen en hydroxyl-ionen welke tezamen water vormen.

Er zijn dan ook twee types hars nodig. Het kationhars is beladen met H+-ionen en het anionhars met OH--ionen. Beide harsen worden in één filter toegepast, vandaar de term mengbed. Een prachtige close-up foto van een mengbedhars is getoond in de afbeelding van deze productgroep.

Mengbedfilters zijn uitermate geschikt voor toepassingen waarbij hoge eisen worden gesteld aan de waterkwaliteit, maar waar het waterverbruik beperkt is. Hierbij heeft u met ��n enkel filter, dat u op de waterleiding kunt aansluiten, de beschikking over een gedemineraliseerd water. Wanneer een filter verzadigd is, dient de mengbedhars te worden vervangen. Deze harsen worden door Geonwater BV verzameld en centraal geregenereerd.

Mengbedfilters worden toegepast voor apparaten zoals vaatwasmachines, luchtbevochtigers en analyse-instrumenten in laboratoria. Maar ook voor bijvoorbeeld het vullen van accu's of glasbewassing is gedemineraliseerd water nodig.

Geonwater BV levert een standaard programma aan mengbedfilters en biedt diverse mogelijkheden om de kwaliteit van het water te kunnen bewaken. Wij informeren u graag nader over de mogelijkheden.