Geonwater steunt Waterpomp project in Uganda

Via een relatie van ons hebben wij kennis gemaakt met de organisatie Lwerudeso, die zich bezig houdt met allerlei zaken die het leven voor de zeer arme bevolking wat aangenamer maken. Op dit moment hebben zij zich als doel gesteld om een waterpomp te realiseren in het plaatsje Nakyenyi in Uganda.

Op het schoolterrein van het dorp is een paar jaar geleden een grote watertank gebouwd van 50.000 liter om regenwater op te vangen. Omdat de school sterk is gegroeid en er inmiddels 150 kinderen intern zijn, is deze hoeveelheid water niet meer toereikend. Zelfs in de regentijd is de tank regelmatig leeg. De kinderen zijn dan aangewezen op een lager gelegen poel waar smerig water gehaald moet worden. Dit water wordt gebruikt voor het wassen van kleding, het baden maar ook voor het bereiden van voedsel en als drinkwater. Deze poel is zeker een half uur lopen van de school en de volle cans met water moeten dus bergop gedragen worden. Rede genoeg voor deze organisatie om op zoek te gaan naar een structurele oplossing.

Deze is gevonden in het maken van een waterpomp op het school terrein. Er wordt dan een put gegraven tot meer dan 30 meter diep waarop een handpomp geplaatst wordt. Wij van Geonwater vinden dit een mooi project en zijn blij dat wij een financiŽle bijdrage hebben mogen leveren om dit prachtige doel te verwezenlijken. Vindt u het leuk om de voortgang van het project te volgen? Via onderstaande link blijft u op de hoogte.

theoenjopie.be-more.nl